I know, kerst is al voorbij. Ik wilde al heel lang gingerbread cookies maken en besloot het deze vakantie toch nog te gaan maken. In deze post zitten foto’s van het resultaat en het recept.

Benodigdheden:

200 gram zelfrijzend bakmeel

75 gram boter

75 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel kaneel

2 theelepels gemberpoeder

3 volle eetlepels siroop (ik deed 1 lepel karamelsiroop en 2 lepels honing)

decoratie

 

Elektrische oven: 190C

Heteluchtoven: 180C

Gasoven: 2-3

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven en leg alles klaar.

Doe de zelfrijzend bakmeel, kaneel en gemberpoeder in een beslagkom.

Smelt de boter, basterdsuiker en siroop op een laag vuurtje (het hoeft niet te koken).

Doe dit mengsel in de beslagkom. Mix en kneed het deeg tot een worst.

Doe dit deeg in huishoudfolie en laat het ten minste een uur rusten.

Rol het deeg uit en steek hier zoveel mogelijk mannetjes uit.

Leg alles op de bakplaat. Bak het voor 10 minuten en laat het daarna goed afkoelen.

Als de koekjes klaar zijn kun je ze gaan versieren.

 

Ik heb het recept van Koopmans gebruikt.

 

Het resultaat:

img_6423 img_2437 dsc_0473

 

Liefs,

Claire

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s